Thursday, 15 December 2016

‖ Pening Nak Bagi Apa Untuk Exchange Gift ‖ ♥



Exchange Gift !!!














Office tempat aku keje ni memang tiap2 hujung tahun sebelum Christmas Day akan announcement stanby hadiah lebih dr RM30. Actually bukan sambut pun. Just buat Exchange Gift ngan makan2 Every year office ni buat Exchange Gift, 

Aku x pernah join atau terlibat pon untuk acara tukar-tukar hadiah ni sebab mana2 aku keje dulu xde pon acara ni. Kira ni first time aku join "Christmas Exchange Gift"
Camane Exchange Gift tu? Yang aku tau la semua staff beli hadiah, kira 24staff = 24 hadiah, nanti tampal no kat hadiah, 1 no lg gulung2 untuk cabut undi.

So berbalik pada tajuk tuee, aku pening nak bagi hadiah apa yang boleh guna untuk lelaki dan perempuan. Aku rasa nak bagi mug je.

Hujung minggu ni harus jalan2 cari barang la jawabnya, sbb minggu depan 22.12.2016 majlis tukar2 hadiah.
 
















#jengjengjenggshiladapatapananti
#semogadapathadiahbest2
#peningnakbagiapa
#googlepontaknaktolongaihhh


‖ Pening Nak Bagi Apa Untuk Exchange Gift ‖ ♥



Exchange Gift !!!














Office tempat aku keje ni memang tiap2 hujung tahun sebelum Christmas Day akan announcement stanby hadiah lebih dr RM30. Actually bukan sambut pun. Just buat Exchange Gift ngan makan2 Every year office ni buat Exchange Gift, 

Aku x pernah join atau terlibat pon untuk acara tukar-tukar hadiah ni sebab mana2 aku keje dulu xde pon acara ni. Kira ni first time aku join "Christmas Exchange Gift"
Camane Exchange Gift tu? Yang aku tau la semua staff beli hadiah, kira 24staff = 24 hadiah, nanti tampal no kat hadiah, 1 no lg gulung2 untuk cabut undi.

So berbalik pada tajuk tuee, aku pening nak bagi hadiah apa yang boleh guna untuk lelaki dan perempuan. Aku rasa nak bagi mug je.

Hujung minggu ni harus jalan2 cari barang la jawabnya, sbb minggu depan 22.12.2016 majlis tukar2 hadiah.
 
















#jengjengjenggshiladapatapananti
#semogadapathadiahbest2
#peningnakbagiapa
#googlepontaknaktolongaihhh


Thursday, 8 December 2016

‖ sekadar luahan ‖ ♥


Tak tahu patut ke x patut aku cerita menda ni, cuma nak luahkan jugak rasa terkilan tu.. Semenjak 1-2 bulan lepas situasi aku mcm serabut sikit, Sebab abah buat hal cabut tiub dialisis kt leher so da x pergi dialisis da sekarang ni ikhtiar n doa baik2 jelah. Sebelum anak2 admitted ward dorang da macam x terurus sikit dgn aku x dpt siapkn makanan diaorang. Lepas warded 10 hari tu aku terpaksa on ubat akid sebelum keje n balik keje je sbb nnt langsung x mkn ubat.

Sekarang ni just buatkan makanan akid je, haziq hari2 makan nasi n telur + kicap setiap hari, bayangkan la ehh dlm peti tu ada telur dlm 15 biji semua telur tu Haziq abeskan dalam masa 10 hari. Akid lak kalo aku x masak nenek la yg masak bubur.

Paling haru smlm laa, aku masak sup + leher ayam pastu aku masuk la sekali nasi n biarkan masak. Sebab yang aku tahu Mak yg akan blender nasi Akid. Smlm balik keje aku check la nasi dia sbb aku nk tngok ada balance x, sbb nk campur dgn ubat Akid. Aku tengok kaler coklat2 aku ingat Diaorang letak kurma masa aku pegang bubur tu aku tngok dorang da blender nasi + leher ayam tu.

Allahu aku x kuat, malas la nak tanya lebih2 sbb yang jaga family sendiri kan. Pastu aku tanya Mak ckp Mak x bagi pon sbb ada tulang. Masa nak balik tu Akak aku ckp Akid muntah mkn nasi tu, Aku terus kata Allah dlm nasi tu kan ada tulang sekali napa la bg, xkan la leher ayam yng bertulang tu boleh blend sekali n bg akid makan. Tp mungkin aku silap jugak sbb x keluarkn tulang ayam tu sebelum g keje

Malam tu Akid daa demam, hope cepat la sihat mama da EL 8 hari da nakkk, mlm bagi ubat pon dok muntah2 pastu tido start Wheezing.
Haishhh stop la malas da nak ingat balik. Now misi mencari pengasuh mudah2 hann ada la yg dekat area rumah sbb nk kena anta awal 7pg n ambk lmbt sebelum 7mlm. Mintak2 la cukup makan minum kami. Kena kerja kuat la kan? Gaji da la ciputt jee.

‖ sekadar luahan ‖ ♥


Tak tahu patut ke x patut aku cerita menda ni, cuma nak luahkan jugak rasa terkilan tu.. Semenjak 1-2 bulan lepas situasi aku mcm serabut sikit, Sebab abah buat hal cabut tiub dialisis kt leher so da x pergi dialisis da sekarang ni ikhtiar n doa baik2 jelah. Sebelum anak2 admitted ward dorang da macam x terurus sikit dgn aku x dpt siapkn makanan diaorang. Lepas warded 10 hari tu aku terpaksa on ubat akid sebelum keje n balik keje je sbb nnt langsung x mkn ubat.

Sekarang ni just buatkan makanan akid je, haziq hari2 makan nasi n telur + kicap setiap hari, bayangkan la ehh dlm peti tu ada telur dlm 15 biji semua telur tu Haziq abeskan dalam masa 10 hari. Akid lak kalo aku x masak nenek la yg masak bubur.

Paling haru smlm laa, aku masak sup + leher ayam pastu aku masuk la sekali nasi n biarkan masak. Sebab yang aku tahu Mak yg akan blender nasi Akid. Smlm balik keje aku check la nasi dia sbb aku nk tngok ada balance x, sbb nk campur dgn ubat Akid. Aku tengok kaler coklat2 aku ingat Diaorang letak kurma masa aku pegang bubur tu aku tngok dorang da blender nasi + leher ayam tu.

Allahu aku x kuat, malas la nak tanya lebih2 sbb yang jaga family sendiri kan. Pastu aku tanya Mak ckp Mak x bagi pon sbb ada tulang. Masa nak balik tu Akak aku ckp Akid muntah mkn nasi tu, Aku terus kata Allah dlm nasi tu kan ada tulang sekali napa la bg, xkan la leher ayam yng bertulang tu boleh blend sekali n bg akid makan. Tp mungkin aku silap jugak sbb x keluarkn tulang ayam tu sebelum g keje

Malam tu Akid daa demam, hope cepat la sihat mama da EL 8 hari da nakkk, mlm bagi ubat pon dok muntah2 pastu tido start Wheezing.
Haishhh stop la malas da nak ingat balik. Now misi mencari pengasuh mudah2 hann ada la yg dekat area rumah sbb nk kena anta awal 7pg n ambk lmbt sebelum 7mlm. Mintak2 la cukup makan minum kami. Kena kerja kuat la kan? Gaji da la ciputt jee.

Thursday, 1 December 2016

‖ #ihetchuboss ‖ ♥

Harini KHAMIS 01.12.2016 aku da start keje macam biasa, walaupon lemah je nak g office sebab haziq still x berapa sihat, kena paksa dia makan antibiotik. Aku stay kat Hospital lama pon aku still x sedap hati even EL aku prove dr Hopital.

Mula2 aku ingatkan aku nak stay lama kat company ni tapi rasanya macam x, sebab aku masih bertatih nak jaga keluarga kecil aku sekarang ni, dengan Nenek nak jaga Atuk yang x sihat, Nenek pon kurang sihat sebab jaga Atuk kat hospital tiap2 hari.
Nasib baik jugak Abah keluar sebelum Haziq n Akid belum discharge lagi, kalo x masak la aku nak ambk cuti tengok abah.

Semua colleagues tanya Anak macam mana, my boss also tapi aku tahu dia x FAHAM situasi mak2 ni.. Dia just tanya "how ur son" pastu aku cakap la more better, n still follow up with Paed. Dia cakap pasni jaga anak elok2 nanti bazir ur cuti bla.bla.bla.blaa. Pastu Madam xde langsung tanya.

Terus aku emo  KIMAK punya majikan, kalo la sakit/sihat tu boleh faham cakap aku da lama aku suruh SAKIT tu main jauh2 dari anak aku. Aku pon x sihat sejak jaga Akid last week Demam, batuk n selsema, datang jugak keje lepas discharge. Siap budak2 office lain cakap "u yang jaga anak u, sampai u sendiri x sihat"  Yang cakap camtu yang xde Anak lg tau. Betul cakap ex officemate yang boss2 aku ni xkan faham commitment orang yang sakit orang yang emergency n orang yang ada anak.

Padahal cuti sakit dorang seminggu jugak ko dok hospital tu, da la ko tu tua bangka lagi la senang nak baik more than child. Ko tau makan ubat, ko ley try natural remedy n apa2 la ikhtiar yang ko boleh cari sendiri. Tapi kenapa ko still seminggu jugak kat Hospital??? Anak2 aku da la kecik, susah makan ubat, senang berjangkit that way la diorang stay lama. Doctor pon still cara terbaik nak bagi anak aku sembuh cepat.

Aku pon bukan saja2 nak stay kat hospital tu lama2, tiap hari aku tunggu doctor check n bagi discharge, tapi penantian tu satu penyeksaan tau x.. Husband macam biasa, kalo wife dia da start text ngarut2 memang dia buat2 xlayan je, dok ubah topik  Pa cakap suka/ikhlas dgn kerja yang aku buat sekarang, x payah peduli kat boss tu.
 sabar shila, nanti tahun depan da bonus   

‖ #ihetchuboss ‖ ♥

Harini KHAMIS 01.12.2016 aku da start keje macam biasa, walaupon lemah je nak g office sebab haziq still x berapa sihat, kena paksa dia makan antibiotik. Aku stay kat Hospital lama pon aku still x sedap hati even EL aku prove dr Hopital.

Mula2 aku ingatkan aku nak stay lama kat company ni tapi rasanya macam x, sebab aku masih bertatih nak jaga keluarga kecil aku sekarang ni, dengan Nenek nak jaga Atuk yang x sihat, Nenek pon kurang sihat sebab jaga Atuk kat hospital tiap2 hari.
Nasib baik jugak Abah keluar sebelum Haziq n Akid belum discharge lagi, kalo x masak la aku nak ambk cuti tengok abah.

Semua colleagues tanya Anak macam mana, my boss also tapi aku tahu dia x FAHAM situasi mak2 ni.. Dia just tanya "how ur son" pastu aku cakap la more better, n still follow up with Paed. Dia cakap pasni jaga anak elok2 nanti bazir ur cuti bla.bla.bla.blaa. Pastu Madam xde langsung tanya.

Terus aku emo  KIMAK punya majikan, kalo la sakit/sihat tu boleh faham cakap aku da lama aku suruh SAKIT tu main jauh2 dari anak aku. Aku pon x sihat sejak jaga Akid last week Demam, batuk n selsema, datang jugak keje lepas discharge. Siap budak2 office lain cakap "u yang jaga anak u, sampai u sendiri x sihat"  Yang cakap camtu yang xde Anak lg tau. Betul cakap ex officemate yang boss2 aku ni xkan faham commitment orang yang sakit orang yang emergency n orang yang ada anak.

Padahal cuti sakit dorang seminggu jugak ko dok hospital tu, da la ko tu tua bangka lagi la senang nak baik more than child. Ko tau makan ubat, ko ley try natural remedy n apa2 la ikhtiar yang ko boleh cari sendiri. Tapi kenapa ko still seminggu jugak kat Hospital??? Anak2 aku da la kecik, susah makan ubat, senang berjangkit that way la diorang stay lama. Doctor pon still cara terbaik nak bagi anak aku sembuh cepat.

Aku pon bukan saja2 nak stay kat hospital tu lama2, tiap hari aku tunggu doctor check n bagi discharge, tapi penantian tu satu penyeksaan tau x.. Husband macam biasa, kalo wife dia da start text ngarut2 memang dia buat2 xlayan je, dok ubah topik  Pa cakap suka/ikhlas dgn kerja yang aku buat sekarang, x payah peduli kat boss tu.
 sabar shila, nanti tahun depan da bonus   

Thursday, 20 October 2016

|| Minggu yang L.E.S.U || ♥♥♥

Mood nak menulis ni sampai sebab HARI JUMAAT ♪♩♫♪♩♫
~sepatutnya malam jumaat,hahhahahha ~

OK, Sebenarnya kami nak bagitau kami minggu ni letih yang amattt
Start minggu ni n Inshaa Allah minggu² yang lain aku da jadi super duper mommy.
Rutin harian da berubah mendadak ni ~da macam ekonomi sekarang pulak kn~
So Minggu ni aku lalui kejutan sedikit, kul 5pg Haziq n Akid da kejutkan aku mintak milk,
da siapkan order depa aku tarik selimut balik. 5.30pg alarm lak memanggil².

5.30pg aku mandi² pastu masak air, masak bubur Akid + buat breakfast + lunch untuk aku n Husband.
Yang sempat buat bekal lunch ari Rabu je, Khamis xde beras n arini aku bangun lewat so buat bekal sandwich sardin je n of course bubur Akid.
Sempat masak nasi je, pastu td wasap Husband ckp balik ni kita makan kt rumah ye, makan nasi n kicap**

Pukul 7pg kami da gerak nk g keje, Husband kena anta aku awal, 7.30pg aku da sampai opis. 
YEAHHH 7.30pg weiii ~.~ 
Sebab Husband aku masuk keje 8pg
Sampai awal xde menda pon aku nak buat sebenarnya, so setup la keje² aku bg kemas sikit 
baru 3 hari dtg awal da boring tatu tatau la 5-10 tahun lg macam mana.
Boss tatau lagi aku masuk awal, biar la abes bulan 10 ni dulu. Nanti baru kita gosok kaki boss, hahahhaha

So dalam hati hari
² aku dok niat "semua yang aku buat Kerana Allah Ta'ala"
siap suruh Husband doakan Isteri dia boleh buat semua ni Insha Allah. Aminn

Tak Sabar tunggu hari minggu, Walaupon kena bangun awal n rutin macam biasa jugak tp nnt anak
² NAP boleh join jugak. Hahahhahhaha
S.E.B.E.N.A.R.N.Y.A
Runsing dok pk ayam mentah masih banyak dalam peti ais, biasa beli sekor je. Minggu lepas bajet ala² SUPERWOMEN konon, nak masak lunch n dinner terus beli 2 ekor hahahha, last² ke laut sbb Husband kena masuk keje 8pg. Rabak mata ni, pg² sampai opis terus buat Nescafe o panas kasi topup energy.


|| Minggu yang L.E.S.U || ♥♥♥

Mood nak menulis ni sampai sebab HARI JUMAAT ♪♩♫♪♩♫
~sepatutnya malam jumaat,hahhahahha ~

OK, Sebenarnya kami nak bagitau kami minggu ni letih yang amattt
Start minggu ni n Inshaa Allah minggu² yang lain aku da jadi super duper mommy.
Rutin harian da berubah mendadak ni ~da macam ekonomi sekarang pulak kn~
So Minggu ni aku lalui kejutan sedikit, kul 5pg Haziq n Akid da kejutkan aku mintak milk,
da siapkan order depa aku tarik selimut balik. 5.30pg alarm lak memanggil².

5.30pg aku mandi² pastu masak air, masak bubur Akid + buat breakfast + lunch untuk aku n Husband.
Yang sempat buat bekal lunch ari Rabu je, Khamis xde beras n arini aku bangun lewat so buat bekal sandwich sardin je n of course bubur Akid.
Sempat masak nasi je, pastu td wasap Husband ckp balik ni kita makan kt rumah ye, makan nasi n kicap**

Pukul 7pg kami da gerak nk g keje, Husband kena anta aku awal, 7.30pg aku da sampai opis. 
YEAHHH 7.30pg weiii ~.~ 
Sebab Husband aku masuk keje 8pg
Sampai awal xde menda pon aku nak buat sebenarnya, so setup la keje² aku bg kemas sikit 
baru 3 hari dtg awal da boring tatu tatau la 5-10 tahun lg macam mana.
Boss tatau lagi aku masuk awal, biar la abes bulan 10 ni dulu. Nanti baru kita gosok kaki boss, hahahhaha

So dalam hati hari
² aku dok niat "semua yang aku buat Kerana Allah Ta'ala"
siap suruh Husband doakan Isteri dia boleh buat semua ni Insha Allah. Aminn

Tak Sabar tunggu hari minggu, Walaupon kena bangun awal n rutin macam biasa jugak tp nnt anak
² NAP boleh join jugak. Hahahhahhaha
S.E.B.E.N.A.R.N.Y.A
Runsing dok pk ayam mentah masih banyak dalam peti ais, biasa beli sekor je. Minggu lepas bajet ala² SUPERWOMEN konon, nak masak lunch n dinner terus beli 2 ekor hahahha, last² ke laut sbb Husband kena masuk keje 8pg. Rabak mata ni, pg² sampai opis terus buat Nescafe o panas kasi topup energy.


Thursday, 6 October 2016

|| Susu kambing LAZZ ♥♥♥



Asyik lupa nak touch up entry pasal susu kambing LAZZ ni..
Kami decide nak tukar susu LAZZ ni pon sebab SIL yg suggest
n bg sample 1kotak utk haziq try, masa tu umur die 1y++..
Paling ingat masa tu bulan puasa,
Alhamdulillah Haziq serasi dengan susu LAZZ ni..
Lagipon perut da kuat nk terima Makanan tambahan yg lain..
memang die pon suka minun susu ni sebab selalu botol kosong lepas tu asyik mintak jee..
Jangan xtau yg LAZZ ni pon menaikkan selera makan anak2,
n ternyata la betul sebab ramai yg ckp haziq ni berisi n mama die ckp die gemok..hihihi..tapi die memang selera mkn..Alhamdulillah
Pernah nak tukar susu lain, masa tu dalam 3 bulan haziq consume LAZZ..bg Friso stage 3 terus cery berry n muntah2..masa tu rasa brsalah sangat sebab buat die sakit n x selesa..Last2 ambik LAZZ semula..

Now turn Akid lak minum LAZZ ikutkan Akid x serasi pon so kami try error je, Selang2 LAZZ n Friso. Alhamdulilla masuk 6 bulan aku tukar sepenuhnya susu LAZZ untuk Akid and sampai la da 10 month ni. Sepanjang tempoh nak perkenalkan LAZZ tu Akid dok menolak botol susu sbb dia biasa minum FM (as we know banyak kandungan gula) da masuk 7 - 8 bulan baru dia redha kena minum LAZZ dan Alhamdulillah da 10 bulan ni ok je dia minum 6oz tu siap bedal Haziq punya kalo Haziq x abes, padahal sama je 6oz ngn adik



masa ni Haziq minum LAZZ asli + kurma

masa join event kt KLCC ◕‿◕



Jangan korang tanya pulak kenapa tak Fully BF je, cukup la aku bgtau aku still Direct BF Haziq sekarang ni + Akid pon akan BF sama, Yeahh TANDEM BREASFEEDING 
{^◕‿◕^。}


Kenapa nak bg Haziq n Akid susu sama sebab aku memang nak dorang consume susu kambing, Lagipon xde stage so boleh share
² xdelah nnt jadi kes tertinggal susu, lupa beli susu, silap bancuh susu/silap bg susu :)
So LAZZ ni utk semua peringkat umur, minumlah tanpa was2
TERPALING SUKA, sbb susu Kambing LAZZ tahan lama, boleh la tahan 4 jam kalo letak kt suhu bilik (x sure) tp kalo aku takat 4 jam aku bg lg kalo ada balance, tp aku bau n rasa dulu..
PALING BEST Membantu mengeluarkan kahak, Selalu kalo minum keluar kt Poo~Poo, Ni Haziq da besar dia da boleh muntah so keluar kahak2 sekali bila dia muntah dan Budak
² susah nak kena sembelit..

As a mom mesti korang nak yang terbaik untuk anak
² kan? Macam tu jugak Aku.. Jadi apa yang aku beli nk bagi dorang minum/makan aku akan rasa dulu.. Macam LAZZ ni pon aku rasa dulu sedap tekak aku, aku bg anak² aku pulak rasa :P
Macam tu jugak kalo 
Poo~Poo aku tekan² masa nak tukar diapers , sama jugak kalo muntah aku tengok apa yang keluar.

Harap2 khasiat LAZZ ni terbaik untuk anak² , Kami Suami Isteri, Keluarga Kami & Semua yang amalkan LAZZ. Semoga kita sentiasa di lindungiNya. Boleh klik link bawah untuk maklumat lebih lanjut.

#sambilcelotehsambilberniaga
#bendabaikkitahebahkan
#LAZZSusuKambing
#SusuKambingOrganik
#QaisersLAZZsusukambing


|| Susu kambing LAZZ ♥♥♥



Asyik lupa nak touch up entry pasal susu kambing LAZZ ni..
Kami decide nak tukar susu LAZZ ni pon sebab SIL yg suggest
n bg sample 1kotak utk haziq try, masa tu umur die 1y++..
Paling ingat masa tu bulan puasa,
Alhamdulillah Haziq serasi dengan susu LAZZ ni..
Lagipon perut da kuat nk terima Makanan tambahan yg lain..
memang die pon suka minun susu ni sebab selalu botol kosong lepas tu asyik mintak jee..
Jangan xtau yg LAZZ ni pon menaikkan selera makan anak2,
n ternyata la betul sebab ramai yg ckp haziq ni berisi n mama die ckp die gemok..hihihi..tapi die memang selera mkn..Alhamdulillah
Pernah nak tukar susu lain, masa tu dalam 3 bulan haziq consume LAZZ..bg Friso stage 3 terus cery berry n muntah2..masa tu rasa brsalah sangat sebab buat die sakit n x selesa..Last2 ambik LAZZ semula..

Now turn Akid lak minum LAZZ ikutkan Akid x serasi pon so kami try error je, Selang2 LAZZ n Friso. Alhamdulilla masuk 6 bulan aku tukar sepenuhnya susu LAZZ untuk Akid and sampai la da 10 month ni. Sepanjang tempoh nak perkenalkan LAZZ tu Akid dok menolak botol susu sbb dia biasa minum FM (as we know banyak kandungan gula) da masuk 7 - 8 bulan baru dia redha kena minum LAZZ dan Alhamdulillah da 10 bulan ni ok je dia minum 6oz tu siap bedal Haziq punya kalo Haziq x abes, padahal sama je 6oz ngn adik



masa ni Haziq minum LAZZ asli + kurma

masa join event kt KLCC ◕‿◕



Jangan korang tanya pulak kenapa tak Fully BF je, cukup la aku bgtau aku still Direct BF Haziq sekarang ni + Akid pon akan BF sama, Yeahh TANDEM BREASFEEDING 
{^◕‿◕^。}


Kenapa nak bg Haziq n Akid susu sama sebab aku memang nak dorang consume susu kambing, Lagipon xde stage so boleh share
² xdelah nnt jadi kes tertinggal susu, lupa beli susu, silap bancuh susu/silap bg susu :)
So LAZZ ni utk semua peringkat umur, minumlah tanpa was2
TERPALING SUKA, sbb susu Kambing LAZZ tahan lama, boleh la tahan 4 jam kalo letak kt suhu bilik (x sure) tp kalo aku takat 4 jam aku bg lg kalo ada balance, tp aku bau n rasa dulu..
PALING BEST Membantu mengeluarkan kahak, Selalu kalo minum keluar kt Poo~Poo, Ni Haziq da besar dia da boleh muntah so keluar kahak2 sekali bila dia muntah dan Budak
² susah nak kena sembelit..

As a mom mesti korang nak yang terbaik untuk anak
² kan? Macam tu jugak Aku.. Jadi apa yang aku beli nk bagi dorang minum/makan aku akan rasa dulu.. Macam LAZZ ni pon aku rasa dulu sedap tekak aku, aku bg anak² aku pulak rasa :P
Macam tu jugak kalo 
Poo~Poo aku tekan² masa nak tukar diapers , sama jugak kalo muntah aku tengok apa yang keluar.

Harap2 khasiat LAZZ ni terbaik untuk anak² , Kami Suami Isteri, Keluarga Kami & Semua yang amalkan LAZZ. Semoga kita sentiasa di lindungiNya. Boleh klik link bawah untuk maklumat lebih lanjut.

#sambilcelotehsambilberniaga
#bendabaikkitahebahkan
#LAZZSusuKambing
#SusuKambingOrganik
#QaisersLAZZsusukambing


Monday, 19 September 2016

|| H . A . T . E . R . S ||


Dulu² aku xtau pon pasal haters ni x ambik port pon.. 
Sebab? sebab ku bersyukur apa yang aku ada. 
Menda ni jadi kat aku masa 2013 x silap masa tu dugaan nak tunang n kawen.
Ada la haters ni dok stalk bermacam² anti-sosial yang aku ada.
Masa tu aku da tukar FB email yang baru, 
aku siap private seboleh yang mungkin sbb kenalan² yang Husband x suka. 
So FB yang terkini kalo xde mutual friend ngn aku x ley cari n add aku. 

Aku tau hater ni dapat ADD sbb email address aku log in on lappy laaa kn apa lg,
Dapat syak sbb aku tengok profile pic kot masa tu, time tu die da dok beramah mesra da ngn aku, 
Pas aku tau die sapa aku unfriend n siap add aku pakai FB ntah menda² pyso punya orang.

Btw lepas aku kawen so far xde kot yg kaco FB tu aku x approve la yg x kenal.
Kalo ada yang add pon kawan sekolah aku tp acc no 2, tu aku x approve la kalo dia sendiri 
xbgtau dia buat FB baru. Aku pon x ambik tau da pasal haters ni sebab aku ada life aku sendiri yang lagi berharga untuk aku sanjung n jaga elok².

Paling x kelakar SEMUA yang dia reka or apa yang dia cakap kat semua orang
SEMUA tu  SALAH aku. Nasib baik orang² sekeliling aku PERCAYA aku. Alhamdulillah.

Tak payah la fikir diri tu terbaik n sangat baik sampai ko anggap orang lain STALK & MEMBENCI ko.
Kemon, awak tu da makin tua x payah la nk jadi budak merengek nak TAHU itu ini.
Cukup² la apa yang ko da HURU HARA kan orang lain. Enjoy ur life xpayah nak fikir pasal orang lain

Pada haters tersebut, aku DOA kan ko bahagia macam orang lain, x payah nak stalk sangat sbb nnt ko lagi sakit hati dengan apa yang orang tu ada. Enjoy ur life dan jagalah ia sebaik² nya. Insha Allah
-
-
-
-
Yes, you know who are you =)


#susahhatikalautakstalkerorang
#bilahatidahhitam
#semuaditundingpadayangtaksalah

|| H . A . T . E . R . S ||


Dulu² aku xtau pon pasal haters ni x ambik port pon.. 
Sebab? sebab ku bersyukur apa yang aku ada. 
Menda ni jadi kat aku masa 2013 x silap masa tu dugaan nak tunang n kawen.
Ada la haters ni dok stalk bermacam² anti-sosial yang aku ada.
Masa tu aku da tukar FB email yang baru, 
aku siap private seboleh yang mungkin sbb kenalan² yang Husband x suka. 
So FB yang terkini kalo xde mutual friend ngn aku x ley cari n add aku. 

Aku tau hater ni dapat ADD sbb email address aku log in on lappy laaa kn apa lg,
Dapat syak sbb aku tengok profile pic kot masa tu, time tu die da dok beramah mesra da ngn aku, 
Pas aku tau die sapa aku unfriend n siap add aku pakai FB ntah menda² pyso punya orang.

Btw lepas aku kawen so far xde kot yg kaco FB tu aku x approve la yg x kenal.
Kalo ada yang add pon kawan sekolah aku tp acc no 2, tu aku x approve la kalo dia sendiri 
xbgtau dia buat FB baru. Aku pon x ambik tau da pasal haters ni sebab aku ada life aku sendiri yang lagi berharga untuk aku sanjung n jaga elok².

Paling x kelakar SEMUA yang dia reka or apa yang dia cakap kat semua orang
SEMUA tu  SALAH aku. Nasib baik orang² sekeliling aku PERCAYA aku. Alhamdulillah.

Tak payah la fikir diri tu terbaik n sangat baik sampai ko anggap orang lain STALK & MEMBENCI ko.
Kemon, awak tu da makin tua x payah la nk jadi budak merengek nak TAHU itu ini.
Cukup² la apa yang ko da HURU HARA kan orang lain. Enjoy ur life xpayah nak fikir pasal orang lain

Pada haters tersebut, aku DOA kan ko bahagia macam orang lain, x payah nak stalk sangat sbb nnt ko lagi sakit hati dengan apa yang orang tu ada. Enjoy ur life dan jagalah ia sebaik² nya. Insha Allah
-
-
-
-
Yes, you know who are you =)


#susahhatikalautakstalkerorang
#bilahatidahhitam
#semuaditundingpadayangtaksalah

Wednesday, 17 August 2016

|| G E R A M || ♥♥♥


Aku nak share something yang sesuatu yang kita tak expect, lagi² waktu sekarang ni + bandar² yang banyak org merantau mencari rezeki.

Benda ni berlaku pada Husband aku sendiri. Masa tu dia nak pos barang dekat CityLink cawangan Kinrara, masa nak balik Ada sorang mamat ni aka PENIPU datang nak mintak tolong nak balik Sg.Buloh katanya Husband x berani nak tumpang kan dan nak ambik aku balik keje. So Husband tahan teksi n tanya tambang dr kinrara tu sampai sg buluh. Total dalam RM60 Husband bagi kat PENIPU duit tu. No teksi n uncle teksi ambik no Husbabd incase x cukup or something else.

Baru separuh jalan PENIPU tu suruh Teksi berenti n keluar lari, terus Uncle teksi call Husband ajak cari itu PENIPU , yelah kan uncle tu pon x dapat duit pastu Husband da tolong orang tu susah payah of course la dia pon sakit hati kan? Uncle tu ajak cari n pukul orang tu.

Bila da jadi macam ni n orang yang pernah kena macam ni mesti nak tolong orang yang betul
² nak mintak tolong MESTI rasa berbelah bagi kan? Kes Husband ni PENIPU siap nages², cakap sungguh² n siap sebut SUMPAH demi ALLAH semua tu bagai.

Kena pulak time Husband punya job tengah slow, Husband siap ikut BFF dia naik lori anta minuman kat Petronas² KL, Selangor n Nilai. Sebab memang xde kereta repair pon dari dok saja tunggu nak ambik aku balik keje baik dia ikut kawan dia tu.
 Masa petang tu dia siap bgtau aku " RM50 tu sehari keringat Pa nak dapatkan RM50 tu, PENIPU tu dapat RM50 x sampai SEJAM pon" ~~terus bini dia mata berkaca, cite kat sume orang bg hilang rasa sedih tu~~

Ujian ALLAH untuk Hambanya, Supaya kita makin DEKAT + CINTA padaNYA melebihi segala
² nya. Apa yang ALLAH tarik INSHA ALLAH lebih besar yang ALLAH akan bagi SEMULA.  Amin Ya Rabbal Alamin

**tajuk entry "GERAM" tapi jalan cerita xde kena mengena
#HentamLaLabu